Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

 

czechpointPolicko.czMuzeum papírových modelůhttp://www.sportvpolici.cz/Místní akční skupina Stolové hory

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Exporty do RSS

RSS 0.91 RSS 1.0 RSS 2.0 Atom 1.0

Mobilní verze

mobilní verze www

Navigace

Odeslat stránku e-mailem

Obsah

Zpracovávané osobní údaje MěÚ

Informace dle § 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů
 

Přestupky

  • Účel zpracování: řízení o přestupcích
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: účastníci přestupkového řízení
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují, soudy, Policie ČR
  • Doba uchování:5 let po uzavření spisu (dle spisového a skartačního řádu)

 

Personální a platová agenda

  • Účel zpracování: zajištění pracovně-právních vztahů a všech povinností s nimi spojených
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: zaměstnanci, uchazeči o zaměstnání, členové zastupitelstva, ředitelé příspěvkových organizací zřízených zastupitelstvem města, členové volebních komisí
  • Kategorie příjemců údajů: Město Police nad Metují, ČSSZ, ČSÚ, zdravotní pojišťovny, MF ČR, FÚ, banky, penzijní fondy, inspektorát práce, úřad práce, závodní lékař
  • Doba uchování: 5 , 10, 50 let po uzavření spisu (dle spisového a skartačního řádu)

 

Správní řízení vedená podle zákona č. 114/1992 o ochraně přírody a krajiny

  • Účel zpracování:vedení správních řízení při povolování kácení stromů rostoucích mimo les
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů:žadatel o povolení
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují, MěÚ Náchod
  • Doba uchování: 5 let dle spisového a skartačního řádu

Správní řízení vedená podle zákona č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu

  • Účel zpracování:vedení správních řízení při ochraně ZPF
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů:žadatel o vynětí ze ZPF
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují, MěÚ Náchod, FÚ Náchod,
  • Doba uchování: 5 let dle spisového a skartačního řádu

 

Správní řízení vedená podle zákona č. 254/2001, o vodách

  • Účel zpracování:vedení správních řízení dle zákona o vodách
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů:žadatel o povolení nakládání s vodami
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování: 5 let dle spisového a skartačního řádu

 

Evidence obyvatel:

  • Účel zpracování:evidence obyvatel
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů:osoby mající trvalý pobyt na území města Police nad Metují
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují, Ministerstvo vnitra ČR, Policie ČR
  • Doba uchování: 50 let

 

Vydávání občanských průkazů:

  • Účel zpracování: vydávání občanských průkazů
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: žadatelé o vydání občanského průkazu
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují, Ministerstvo vnitra ČR
  • Doba uchování: 15 let

 

Poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

  • Účel zpracování: poskytování informací občanům na základě zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: žadatelé o informaci
  • Kategorie příjemců údajů:MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování:15 let

 

Volební seznamy:

  • Účel zpracování: stálý seznam voličů
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: občané města Police nad Metují starší 18 let
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování:stále - seznam je průběžně aktualizován

 

Volební komise:

  • Účel zpracování:zajištění voleb
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů:členové volebních komisí
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování: 5 let

 

Vydávání voličských průkazů

  • Účel zpracování:zajištění voleb – vydávání voličských průkazů
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: žadatelé o voličský průkaz
  • Kategorie příjemců údajů:MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování: 5 let

 

Opatrovnictví osob, jejich pobyt není znám

  • Účel zpracování: ustanovení opatrovníka osobám, jejichž pobyt není znám
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: opatrovanec
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování: 5 let

 

Obecně prospěšné práce

  • Účel zpracování: zajištění výkonu obecně prospěšných prací
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje, citlivé osobní údaje(zdravotní stav)
  • Kategorie subjektu údajů: odsouzený k výkonu obecně prospěšných prací
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují, soudy
  • Doba uchování: 5 let

Evidence daní a poplatků

  • Účel zpracování: evidence daní a poplatků
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů:plátci daní a poplatků
  • Kategorie příjemců údajů:MěÚ Police nad Metují,
  • Doba uchování: 20 let

 

Státní občanství

  • Účel zpracování: evidence státního občanství
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje, citlivé osobní údaje
  • Kategorie subjektu údajů: fyzické osoby žádající o udělení státního občanství, 
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují, Ministerstvo vnitra ČR
  • Doba uchování: 15 let / 100 let

 

Matrika

  • Účel zpracování: vedení matrik, změny jména a příjmení, určení otcovství atd.
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje, citlivé osobní údaje
  • Kategorie subjektu údajů: fyzické osoby
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují, Ministerstvo vnitra ČR, soudy, VZP, krajské vojenské velitelství, ČSÚ, ÚZIS, zastupitelské úřady, ČSSZ
  • Doba uchování: 100 let

 

Ověřování podpisů a listin

  • Účel zpracování: agenda ověřování podpisů a listin
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: žadatelé o ověření podpisu, nebo listiny
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování: 10 let

 

Sociální péče

  • Účel zpracování: zajištění sociální péče občanů MČ
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje, citlivé osobní údaje
  • Kategorie subjektu údajů: žadatelé o dávky a služby sociální péče
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují, úřad práce, OSSP, PSSZ
  • Doba uchování: 10 let dle spisového a skartačního řádu

 

Sociálně právní ochrana dětí podle zákona č. 359/1999 Sb., 

  • Účel zpracování: zajištění sociálně právní ochrany dětí
  • Kategorie osobních údajů:adresní a identifikační údaje, citlivé osobní údaje
  • Kategorie subjektu údajů:dítě, jehož práva mají být chráněna
  • Kategorie příjemců údajů:MěÚ Police nad Metují, soudy, orgány činné v trestním řízení, OSSP, Veřejný ochránce práv
  • Doba uchování: 10 let dle spisového a skartačního řádu

 

Řízení dle stavebního zákona

  • Účel zpracování:vedení stavebního řízení
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: stavebník a účastníci řízení
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování: 5 let dle spisového a skartačního řádu

 

Zvláštní užívání komunikace

  • Účel zpracování: evidence zvláštního užívání komunikace dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje osob, popř. vozidel
  • Kategorie subjektu údajů: žadatelé o zvláštní užívání komunikace
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování: 5 let dle spisového a skartačního řádu

 

Evidence nájemců hrobových míst 

  • Účel zpracování:evidence pronájmu hrobových míst
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: nájemci hrobových míst a jejich zástupci
  • Kategorie příjemců údajů: město Police nad Metují
  • Doba uchování: 5 let po ukončení platnosti smlouvy dle spisového a skartačního řádu

Správa majetku města

  • Účel zpracování:evidence majetkoprávních vztahů
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: smluvní strany, fyzické a právnické osoby
  • Kategorie příjemců údajů: město Police nad Metují
  • Doba uchování: 5 let po ukončení platnosti smlouvy dle spisového a skartačního řádu

Údaje katastru nemovitostí pro GIS

  • Účel zpracování:pro výkon státní správy a samosprávy
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje, katastrální mapy
  • Kategorie subjektu údajů: vlastníci nemovitostí
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování:trvale - aktualizováno

Pojistné události

  • Účel zpracování:evidence pojistných událostí související s pojištěním majetku města aodpovědnosti za způsobenou škodu
  • Kategorie osobních údajů: adresní a identifikační údaje
  • Kategorie subjektu údajů: poškození a pojišťovny
  • Kategorie příjemců údajů: město Police nad Metují
  • Doba uchování:5 let po ukončení platnosti smlouvy dle spisového a skartačního řádu

Podací deník

  • Účel zpracování:evidence dokumentů dle zákona o archivnictví a spisové službě
  • Kategorie osobních údajů: adresní a kontaktní údaje
  • Kategorie subjektu údajů: odesílatelé a adresáti
  • Kategorie příjemců údajů: MěÚ Police nad Metují
  • Doba uchování:5 let dle spisového a skartačního řádu